CINQ ICT case study

Leestijd

Sinds de oprichting in 2013 is CINQ ICT een IT-consultancy bureau dat hoogwaardige IT-projecten uitvoert voor en bij aansprekende klanten door het hele land. CINQ ontwikkelt IT oplossingen op het gebied van data, devops en development. Dat doen ze inmiddels met een team van 47 medewerkers vanuit hun kantoor in Amsterdam.

Ontwikkeling op persoonlijk vlak en soft-skills bleven vaak onderbelicht.

Voor CINQ staat hun personeel op de eerste plaats. Daarom hebben ze het goed werkgeverschap afgelopen jaren beleidsmatig en in de praktijk handen en voeten gegeven met initiatieven zoals conferentiebezoek, gezamenlijke activiteiten (bv skiweekenden) en een jaarlijks ontwikkelbudget van 5000 euro per medewerker. Echter werd dit budget vooral gebruikt voor kennis gerelateerde ontwikkeling en technische certificeringen. Ontwikkeling op persoonlijk vlak en soft-skills bleven vaak onderbelicht. Redenen voor CINQ om een extra inspanning te leveren om persoonlijke ontwikkeling écht op de agenda te krijgen.

Van reactief naar proactief

Met behulp van externe coaching werd al geïnvesteerd in medewerkers als ze niet lekker op hun plek of in hun vel zitten. Dit had meestal een reactief karakter, als een pleister op de wond. “We beseften ons dat we ons juist proactief wilden opstellen, want iedereen kan wel ondersteuning en advies gebruiken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, werk-privé balans en ontwikkelmogelijkheden.” zegt Marc Jacobs, HR directeur van CINQ. “Tegelijkertijd werken onze business unit managers ook veel in de operatie, waardoor voor begeleiding van ontwikkeling maar beperkt tijd is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een specialist die samen met de unitmanagers onze medewerkers proactief kan begeleiden bij hun groei en ontwikkeling.”

Persoonlijke aandacht en structuur

Uiteindelijk is de keuze op Helixers gevallen. Helixers combineert persoonlijke aandacht voor het personeel met een methodiek voor ontwikkeling die medewerkers structuur biedt en stap voor stap verder helpt. “Wij zijn als management en teamleiders wel betrokken, maar het kost ons weinig extra tijd. We weten waar we aan toe zijn en we zien resultaat: de medewerkers zijn enthousiast en ontwikkelen zich niet meer alleen op kennis, maar ook op bijvoorbeeld soft-skills.”

Wij zijn als management en teamleiders wel betrokken, maar het kost ons weinig extra tijd.

Iedereen heeft het erover

In eerste instantie deed ongeveer de helft van de medewerkers mee met het Helixers programma. “Maar iedereen heeft het erover en dat enthousiasme straalt af op de rest.” Daardoor gaat straks het tweede jaar van de samenwerking in, waarbij zo’n 75% van de medewerkers actief begeleid wordt bij hun groei en ontwikkeling.

Goed voor medewerkers zorgen is goed voor het bedrijf

“We zien echt dat het programma een positief effect heeft op onze medewerkers.” CINQ ICT zet zich op verschillende manieren in voor het werkgeluk van haar medewerkers. Gelukkige medewerkers zitten beter in hun vel en blijven langer bij de organisatie. Ook ben je met goed werkgeverschap als potentiële werkgever interessanter voor nieuwe medewerkers.

Persoonlijke ontwikkeling agenderen

Wil je dat persoonlijke ontwikkeling bij jullie ook goed van de grond komt?!

Of gewoon meer informatie?