Waarom Helixers?

Met persoonlijke ontwikkeling maak je het verschil

HR-vraagstukken zijn vaak hoofdpijn dossier voor veel bedrijven. Wanner je de groei van de medewerker centraal stelt zijn deze vaak verleden tijd. Wil je weten hoe wij dit aanpakken en wat onze ervaring is? Neem dan snel contact op.

Q
Contact Us

Goed werkgeverschap

Samen groeien naar grote hoogte

Door goed werkgeverschap zijn jouw medewerkers niet alleen gelukkiger en gemotiveerder. Werknemers blijven ook langer bij je werken en trekken nieuwe werknemers aan. Uit onderzoek blijkt dat vertrokken werknemers na hun vertrek nog vaak twijfelen. Geef ze een goede reden om terug te komen bij jouw bedrijf.

Personeel behouden

Boeien, binden en behouden

Helixers helpt medewerkers zelf doelen op te stellen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Door medewerkers zelf verantwoordelijkheid te geven zullen ze geboeid zijn om hun doelen te behalen. Hierdoor bestaat een continue groei mindset die medewerkers langer bind aan jouw bedrijf. Een echte win-win situatie.

Medewerkerstevredenheid

Tevreden medewerkers blijven langer

Helixers maakt medewerkers aantoonbaar meer tevreden. Dat blijkt uit medewerkers tevredenheids onderzoeken van onze klanten. Dat komt doordat wij iedere medewerkers de persoonlijke aandacht kunnen geven die hij of zij nodig heeft.

Verzuim terugdringen

Tijdig signaleren van gezondheid problemen

Zonder dat medewerkers het door hebben, lopen ze tegen blokkades aan. Dit gaat niet alleen ten koste van de productiviteit, maar kan op termijn ook leiden tot een burn-out. Onze gecertificeerde coaches detecteren de blokkades en zorgen zo voor meer productiviteit en voorkomen burn-outs.

Beoordelingsgesprekken afschaffen

Een nieuwe frisse hr-cyclus

De huidige periodiek gesprekken hebben te weinig inhoud en gestelde doelen worden niet behaald. Helixers helpt de gesprekken inhoud te geven en zorgt door persoonlijke aandacht dat doelen scherp worden gesteld, acties om het doel te behalen worden opgesteld en dat het uiteindelijke doel behaald wordt.

Duurzame inzetbaarheid

Ook in de toekomst inzetbaar personeel

Doordat jouw medewerkers de complete aandacht van Helixers krijgen, blijft de gezondheid, motivatie en productiviteit altijd optimaal. Deze duurzame inzetbaarheid is niet alleen goed voor medewerkers en werkgever, maar ook voor de maatschappij.

Persoonlijke groei

Als je personeel groeit, groei je als organisatie mee

Ontwikkeling aan de gang krijgen én aan de gang houden. Dat realiseren we door persoonlijke aandacht van onze coaches. Met het gemak van de intuïtieve online omgeving en de professionele begeleiding groei je samen verder.

Leven lang ontwikkelen

Een toekomst vol nieuwe kennis en vaardigheden

Kennis van medewerkers moet op peil gehouden worden. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaak wachten totdat werkgevers hier initiatief in nemen, terwijl werkgevers van medewerkers verwachten dat ze die mogelijkheden benutten. Helixers doorbreekt deze patstelling en staat ervoor garant dat medewerkers zich gaan ontwikkelen op een manier dat zowel medewerkers als werkgever er van profiteren. Ieder jaar opnieuw!

Werkgeluk

Autonomie, mastery en purpose voor meer werkgeluk

Werkgeluk ontstaat als een medewerkers zijn eigen doelen binnen een bedrijf kan najagen. Uiteraard moeten deze voor zowel het bedrijf als voor de medewerkers een gunstig effect hebben. Helixers zoekt samen met de werkgever en medewerkers naar de beste invulling van deze doelen.

Ontdek Helixers geheel vrijblijvend.

Weten hoe we verschillen van andere oplossingen in de markt?

Q
Contact Us
Q
Contact Us